headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Chefchaouen, de Blauwe Stad

Chefchaouen

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko bouwsteen Chefchaouen

Bij deze bouwsteen verblijf je twee nachten in Chefchaouen, een opmerkelijk, erg mooi stadje in het noorden van Marokko. Het is tegen de bergen aan gebouwd aan de rand van het Rifgebergte. Bijna alle muren, poorten, balkons en kozijnen in het centrum zijn in verschillende tinten hemelblauw geschilderd en ondanks de sfeervolle huizen en fotogenieke straatjes is het hier nog niet té toeristisch.

 

Letterlijk vertaald betekent Chefchaouen ‘kijk naar de horens’, dit verwijst naar de twee hoge bergtoppen die de stad beschermen. In het midden van de stad vind je de indrukwekkende Medina, waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Drink een heerlijke muntthee op de Place Uta el-Hammam met uitzicht op de Grote Moskee en zijn unieke 8-hoekige minaret. De lokale markt is dé markt van Marokko waar je de meest eigenaardige souvenirs en handgemaakte voorwerpen kunt kopen.


Dag 1: aankomst in Chefchaouen
Dag 2: vrije dag in Chefchaouen
Dag 3: einde bouwsteen

Prijs vanaf € 89,- p.p. in standaard-hotel op basis van logies en ontbijt
Prijs vanaf € 105,- p.p. in heritage-hotel op basis van halfpension

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt of halfpension
Niet inbegrepen: vervoer, overige maaltijden, fooien en excursies

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: MAJ010

 

Vervoer: Deze invoeg-bouwsteen bieden we aan exclusief het vervoer omdat het eenvoudig is in te passen in een van onze fly-drives. Vanuit Fez kun je met je eigen huurauto gemakkelijk zelf in ongeveer 4 uur naar Chefchaouen rijden, of vanuit Meknes (4 tot 5 uur) of Rabat (6 uur rijden).

Tijdens je dagen in Chefchaouen kan je kiezen uit 2 verschillende hotels:

 

Marokko hotels, Chefchaouen ParadorOns standaard-hotel bevindt zich ín de Medina en is een gezellig hotel met zwembad en een restaurant, vanaf je kamer heb je uitzicht op de oude Medina en op de bergen.

 

Ons heritage hotel is een extra sfeervol hotel, je verblijf hier is op basis van halfpension. Dit bijzonder stijlvol gedecoreerde hotel bevindt zich in de Medina alle kamers zijn voorzien van een unieke inrichting met antieke accessoires & kunst van lokale kunstenaars!

 

 

Bekijk hier onze hotels in Chafchaouen en evt ook de algemene informatie over onze hotels in Marokko!

Koken bij de Marokkanen thuis in Chefchaouen

Prijs € 38,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko excursie - Koken bij de Marokkanen thuis in Chefchaouen

Er is geen betere manier om de Marokkaanse kookkunst onder de knie te krijgen dan wanneer je in Marokko zelf bent! Tijdens deze excursie word je rond 10.00 uur ’s ochtends opgewacht bij je hotel door je gastvrouw. (meer…)

Wandelen vanuit Chefchaouen

Prijs € 88,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko excursie - wandelen bij Chefchouen

Om 9 uur ‘s ochtends word je opgehaald bij je hotel in de Medina en naar het vertrekpunt van de trekking gebracht. Dan begint de echte wandeling en loop je naar het prachtige dorpje Mechkrala. (meer…)

Dag 1: aankomst in Chefchaouen

Vandaag kom je aan in Chefchaouen, ongeveer drie tot vier uur rijden vanaf Fez. Dit fotogenieke plaatsje is gesticht als verdediging tegen de Portugezen en later blauw en wit geschilderd door Joodse vluchtelingen. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je nog wat van de stad bekijken.

 

Dag 2: vrije dag in Chefchaouen

Vandaag kun je doen wat je wilt! Wel zijn er een aantal dingen die wij je echt aanraden om te doen. In de Medina vind je onder andere gezellige pleintjes en fonteinen en kan je heerlijk rondstruinen door de smalle straatjes. Drink een heerlijke muntthee op de Place Uta el-Hammam en geniet van de gezellige sfeer. Net buiten de Medina vind je een waterval waar lokale vrouwen de was doen, met daarachter de ruïnes van een oude moskee, dit is een leuke wandeling! Ook vind je in Chefchaouen een lokale markt die zelfs een trekpleister is voor de inwoners van Marokko. Hier vind je namelijk allemaal handgemaakte producten zoals je dat nergens meer ziet!

 

Dit is shoppen voor de liefhebbers: theepotten, wollen kleding in levendige kleuren, handgeweven dekens, kleurrijke shawls, plastic manden, handgemaakte tassen, Marokkaanse slippers; het kan niet op. Een aanrader is het proeven van de traditionele geitenkaas, waar de stad om bekend staat. We bieden in Chefchaouen een leuke excursie, waarbij je een wandeling door de bergen maakt onder begeleiding van een gids. Ook bieden we een leuke kookexcursie, kijk hierboven in ons tabblad ‘excursies’. Ook kun je zelf met je huurauto naar het kustplaatsje Tetouen te rijden. Kortom: genoeg te doen, misschien wil je zelfs wel een extra dag bijboeken!

 

Dag 3: einde bouwsteen

Na het ontbijt is deze bouwsteen afgelopen. Natuurlijk kunnen we nog een extra nacht voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider