headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Fly-drive: Hoogtepunten van het zuiden

Marrakech – Ouarzazate – Zagora – Taroudant/Ouled Berhil – Agadir/Mirleft/Sidi Ifni

5 dagen, 4 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
marokko fly-drive zuiden

Marokko Fly-drive zuiden: deze mooie fly-drive brengt je langs de Hoogtepunten van het zuiden!

 

Deze fly-drive begint in Marrakech, je reist eerst richting de woestijn. Onderweg zie je onder andere de filmstad Ouarzazate en het plaatsje Zagora aan de rand van de woestijn. Natuurlijk bezoek je de leuke markt in Taroudant!


Dag 1: om ca. 08:30 aflevering auto bij je hotel in Marrakech, naar Ouarzazate (of Ait Benhaddou)
Dag 2: via de Draa Vallei naar Zagora
Dag 3: bezoek Mhamid bij de woestijn, terug naar Zagora
Dag 4: naar Ouled Berhil bij Taroudant
Dag 5: naar Agadir, inleveren van de huurauto of verlenging, einde van de bouwsteen

Prijs vanaf € 259,- p.p. in standaard-hotels
Prijs vanaf € 309,- p.p. in comfort-hotels
Prijs vanaf € 325,- p.p. in heritage-hotels

Inbegrepen: 5 dagen autohuur cat. AA inclusief CDW (met behoud van eigen risico van ca. € 1200,- bij categorie A), TPC, PAI en VAT verzekeringen en 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, overige verzekeringen (super CDW zonder eigen risico), entreegelden en fooien

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Let op: Lees ook de algemene voorwaarden autohuur Marokko.

 

Reiscode: MAJ003

Tijdens onze bouwstenen in Marokko verblijf je in prima middenklasse hotels, je kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet, en waar nodig is er airco, of verwarming. De hotels in Marokko zijn over ‘t algemeen gezellig en sfeervol, en bevinden zich in het centrum of aan de rand van het centrum. In een aantal plaatsen bieden we naast onze standaardhotels ook de mogelijkheid om tegen een toeslag te kiezen voor een heritage-hotel of of ‘comfort’ accommodatie.

 

Marokko-Marrakech - Hotel Sherazade2Heritage-hotels zijn zeer sfeervolle accommodaties, vaak zijn dit Riads, tot hotel omgebouwde oude herenhuizen. Deze typisch Marokkaanse hotels liggen vaak in de medina van een stad en de meeste zijn voorzien van een gezellig dakterras of binnenplaats. De accommodaties hoeven niet altijd luxer te zijn dan de standaard-hotels, maar deze hotels zijn wel sowieso extra sfeervol.

 

Marokko-Marrakech - El AndalousOnze comfort-hotels hebben juist vooral comfortabele kamers, en deze hotels hebben meer voorzieningen dan de standaard-hotels, zoals bijvoorbeeld vrijwel altijd een zwembad. Omdat het vaak grote, ruim opgezette hotels zijn, liggen ze wat verder van het centrum. Hierdoor zijn er over het algemeen echter weer wel goede parkeermogelijkheden!

 

Lees ook de informatie over onze hotels in Marokko.

 

Magisch Marrakech, fietsen door de rode stad

Prijs € 50,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
excursie fietsen Marrakech

Wil je op een leuke en ontspannen manier ‘de rode stad’ Marrakech ontdekken? Maak dan deze fietstour met privé-gids! Je start vanuit je hotel en fietst langs de hoogtepunten van Marrakech zoals het koninklijk paleis, en de Medina. (meer…)

Dag 1: ’s morgens aflevering auto bij je hotel in Marrakech, naar Ouarzazate (of Ait Benhaddou)
De huurauto wordt vanmorgen afgeleverd bij het hotel en na de benodigde formaliteiten kan de reis beginnen! Via een prachtige route rijd je in circa 4 uur vanuit Marrakech over de Tich’n-Tichka pas (2260 m!) naar Ouarzazate. Deze plaats staat ook wel bekend als het Hollywood van Noord Afrika met diverse filmstudio’s. De voormalige garnizoensstad van het Franse vreemdelingenlegioen is tevens de toegangspoort naar de woestijn. Als je in Ouarzazate overnacht kun je met je eigen huurauto de met palmbomen omringde Kashba Ait Benhaddou bezoeken, als je kiest voor de heritage-hotels, verblijf je in een prachtig hotel vlakbij Ait Benhaddou.

 

Dag 2: via de Draa Vallei naar Zagora
De volgende ochtend rijd je door  de indrukwekkende Draa Vallei naar Zagora, een rit van ruim 4 uur. De Draa Vallei staat bekend om zijn vele kasba’s en palmbomen. Zagora is een rustige stad aan de rand van de woestijn, met stoffige brede straten. Aan het eind van het plaatsje wijst een geschilderde wegwijzer erop dat Tombouctou slechts 52 karavaandagen verwijderd is! Na aankomst in Zagora kun je de Tinfou zandduinen van de woestijn bezoeken.

 

Dag 3: bezoek Mhamid bij de woestijn, terug naar Zagora
Na het ontbijt kun je vandaag naar M’Hamid gaan. M’Hamid is het laatste stadje voor de woestijn, waar je kan rondwandelen en de mooie woestijnduinen kunt bewonderen. Je slaapt vanavond weer in Zagora.

 

Dag 4: naar Ouled Berhil bij Taroudant
Vandaag moet je vroeg opstaan, want er ligt een lange rijdag in het verschiet. Je maakt een rit van circa 7 uur naar Taroudant, wat erg lijkt op een kleinere versie van Marrakech. Het stadje is omgeven door mooie rode muren, met op de achtergrond de toppen van het Atlasgebergte en in de soeks kun je prachtige zilveren sieraden kopen. Ook de markt waar Berbers hun waren aanbieden is een van de hoogtepunten van Taroudant. Je overnacht in Ouled Berhil, in een mooi hotel in een klein sfeervol dorpje vlakbij Taroudant.

 

Dag 5: naar Agadir, inleveren huurauto, einde van de bouwsteen
Vandaag heb je nog voldoende tijd om door het centrum van Taroudant te wandelen. Taroudant is een stad met mooie oude muren en een prachtige medina. Je bepaalt zelf wanneer je naar Agadir rijdt, het is een rit van circa 2 uur. In Agadir lever je de huurauto in, misschien vlieg je vandaag al meteen naar huis, maar we raden je aan nog enkele dagen aan het strand te verblijven! Agadir is een grote echte badplaats, als je liever aan een wat rustiger strand verblijft, kun je kiezen voor de surfstranden van Mirleft en Sidi Ifni.

 

Dit prachtige stukje kust ligt op ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van Agadir. Natuurlijk kunnen we de huurauto per dag voor je verlengen, geef ons je voorkeuren door en we maken je reis graag op maat!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider