headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Fly-drive: Langs de Koningssteden

Casablanca – Rabat – Meknes – Fes – Marrakech

7 dagen, 6 nachten

Prijs vanaf Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

Een culturele bouwsteen per eigen huurauto langs de beroemde Koningssteden van Marokko.

 

Je begint in Casablanca, en maakt daarna kennis met de meest westerse stad en tevens de huidige hoofdstad: Rabat, je bezoekt de monumenten en paleizen in het oude Meknes en de oudste Marokkaanse koningsstad Fes. De bouwsteen eindigt in bruisend Marrakech. Je kunt deze rondreis natuurlijk andersom maken, of in een andere volgorde, waarbij je begint en eindigt in Marrakech in plaats van Casablanca.

 


Dag 1: ca. 08.30 uur aflevering de huurauto bij je hotel in Casablanca, daarna naar Rabat

Dag 2: naar Meknes

Dag 3: mogelijkheid bezoek Volubilis, verder naar Fes

Dag 4: vrije dag in Fes

Dag 5: naar Marrakech, inleveren huurauto in/bij het hotel, overnachting

Dag 6: vrije dag in Marrakech

Dag 7: einde autorondreis

Prijs vanaf € 305,- p.p. in standaard-hotels
Prijs vanaf € 405,- p.p. in comfort-hotels
Prijs vanaf € 419,- p.p. in heritage-hotels

Inbegrepen: 5 dagen autohuur cat. AA inclusief CDW met behoud van eigen risico van ca. € 1200,- bij categorie A, TPC, PAI en VAT verzekeringen en 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.

 

Niet inbegrepen: overige verzekeringen (super CDW zonder eigen risico), overige maaltijden, entreegelden en excursies.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.


Let op: Lees ook de algemene voorwaarden autohuur Marokko.

 

Reiscode: MAJ001

Tijdens onze bouwstenen in Marokko verblijf je in prima middenklasse hotels, je kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet, en waar nodig is er airco, of verwarming. De hotels in Marokko zijn over ‘t algemeen gezellig en sfeervol, en bevinden zich in het centrum of aan de rand van het centrum. In een aantal plaatsen bieden we naast onze standaardhotels ook de mogelijkheid om tegen een toeslag te kiezen voor een heritage-hotel of of ‘comfort’ accommodatie. 

Marokko-Casablanca Jnane Sherazade, voorkantHeritage-hotels zijn zeer sfeervolle accommodaties, vaak zijn dit Riads, tot hotel omgebouwde oude herenhuizen. Deze typisch Marokkaanse hotels liggen vaak in de medina van een stad en de meeste zijn voorzien van een gezellig dakterras of binnenplaats. De accommodaties hoeven niet altijd luxer te zijn dan de standaard-hotels, maar deze hotels zijn wel sowieso extra sfeervol.

 

Marokko-Marrakech - El Andalous

Onze comfort-hotels hebben juist vooral comfortabele kamers, en deze hotels hebben meer voorzieningen dan de standaard-hotels, zoals bijvoorbeeld vrijwel altijd een zwembad. Omdat het vaak grote, ruim opgezette hotels zijn, liggen ze wat verder van het centrum. Hierdoor zijn er over het algemeen echter weer wel goede parkeermogelijkheden!

 

Lees ook de informatie over onze hotels in Marokko.

Geheimen van de Marokkaanse keuken, kookles in Fes

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko excursie, koken, Fes

Er is geen betere manier om de Marokkaanse kookkunst onder de knie te krijgen dan wanneer je in Marokko zelf bent! Tijdens deze excursie word je rond 16.00 uur verwacht bij het huis van de gastvrouw in de Ville Nouvelle van Fes. (meer…)

Geheimen van de Marokkaanse keuken, kookcursus in Marrakech

Prijs € 59,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko excursie- koken, Marrakech

Tijdens je verblijf in Marrakech is het mogelijk om tijdens een kookcursus de geheimen van de Marokkaanse keuken te ontdekken. Je wordt ’s ochtends rond 10.00 uur bij je hotel in Marrakech opgehaald door de gastvrouw. (meer…)

Magisch Marrakech, fietsen door de rode stad

Prijs € 50,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
excursie fietsen Marrakech

Wil je op een leuke en ontspannen manier ‘de rode stad’ Marrakech ontdekken? Maak dan deze fietstour met privé-gids! Je start vanuit je hotel en fietst langs de hoogtepunten van Marrakech zoals het koninklijk paleis, en de Medina. (meer…)

Relaxen in Marrakech

Prijs € 31,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko-excursie hamam

Wil je heerlijk ontspannen tijdens je verblijf in Marrakech? Dan is een bezoek aan de hamam een aangename tussenstop. Naast een verblijf in de prachtige spa word je verwend met een scrubbing en een massage. (meer…)

Dag 1: aflevering van de huurauto bij je hotel in Casablanca, naar Rabat
Na het ontbijt word de huurauto bij je hotel afgeleverd en kan de autorondreis langs de Koningssteden beginnen! Je rijdt vandaag in ca. 2 uur naar de hoofdstad Rabat. Ga in Rabat zeker naar de kasba Oudaya. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de zee en de oude stad, en je slentert via kronkelstraatjes naar de Medina toe. Het is hier niet zo hectisch als in andere steden en je kunt op je gemak de souvenirwinkeltjes bekijken. Geniet ook van de lokale keuken in een van de vele cafés en restaurantjes. Een goed begin van je autorondreis!

 

Dag 2: van Rabat naar Meknes
Vandaag rijd je in ongeveer twee uur naar de indrukwekkende ommuurde stad Meknes. Deze stad is gebouwd met materialen afkomstig uit het nabijgelegen Volubilis. Meknes heeft twintig Bab’s (poorten), waarvan de Bab Al-Mansour poort de meest bekende is. Verder herbergt Meknes vele monumenten en meer dan vijftig paleisjes! De oude stad Volubilis is sinds de bouw van Meknes geen levende stad meer. Je kunt deze belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko zelf met je huurauto bezoeken (een half uurtje rijden vanuit Meknes). Echt een aanrader!

 

Dag 3: bezoek Volubilis, naar Fes
Breng vandaag een bezoek aan Volubilis als je dat gisteren niet hebt gedaan. Het is echt de moeite waard en een prachtige ervaring. Je kunt een bezoek goed combineren met je doorreis naar Fes, de rit naar Fes is slechts ca. 2 uur.

 

Dag 4: vrije dag in Fes
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om de oude stad Fes te gaan ontdekken. Fes is de oudste van de Koningssteden. De Medina van Fes (sinds 1980 door de Unesco uitgeroepen tot ‘werelderfgoed’) heeft een doolhof aan straatjes. Je vindt er fruittentjes, veel soeks en meesterwerken van Arabisch-Andalusische architectuur. Fes is de stad van de contrasten: aan de ene kant verankerd in het verleden, aan de andere kant heel levendig en modern.

 

Dag 5: naar Marrakech, inleveren huurauto, overnachting
Vandaag heb je een lange rijdag voor de boeg; het is namelijk ruim 6 uur rijden naar Marrakech. Onderweg kan je genieten van het prachtige uitzicht, je kunt zelf bepalen waar en hoe vaak je stopt om nog wat foto’s te maken. Uiteindelijk kom je aan in Marrakech. Hier lever je de huurauto in, deze heb je in Marrakech niet meer nodig!

 

Dag 6: vrije dag in Marrakech
In Marrakech hoef je je nooit te vervelen. Geniet deze dag van de bijzondere sfeer in Marrakech. Hoewel er in de stad eigenlijk qua oude gebouwen of musea niet heel veel te zien is, is er genoeg te beleven! Het Djemaa El Fna plein is de bijzondere ontmoetingsplaats in het hart van de Medina, hier is het de hele dag door een drukte van belang. In de ochtend zijn er bijvoorbeeld tandartsen en kappers, ’s middags komen er rondtrekkende kooplieden, slangenbezweerders en buikdanseressen bij en in de avond ruik je over het hele plein de heerlijkste etensgeuren.

 

Dag 7: einde van deze bouwsteen.
Na je laatste twee nachten in Marrakech is deze bouwsteen afgelopen, je kunt vanaf Marrakech naar huis vliegen. Heb je nog meer tijd? Je kunt er dan voor kiezen om je verblijf in Marrakech nog een dagje te verlengen, natuurlijk kunnen we een extra overnachting in Marrakech voor je regelen! Ook kun je verder te reizen naar de kust. Geniet bijvoorbeeld van de relaxte sfeer in vissersplaatsje Essaouira, ga voor een ultieme strandverlenging aan de uitgestrekte stranden van Agadir, (een echte badplaats) of kies voor de zeer sfeervolle surfstranden van Mirleft of Sidi Ifni, ten zuiden van Agadir!

 

Eventueel kun je deze rondreis ook andersom maken, of in een andere volgorde, waarbij je begint en eindigt in Marrakech in plaats van Casablanca. Geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 4 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider