headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Fly-drive: Marokko compleet

Casablanca – Rabat – Meknes – Fes – Erfoud – Merzouga – Tineghir – Ouarzazate – Marrakech

12 dagen, 11 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Complete en uitgebreide fly-drive die je een goed beeld van het land en de cultuur van Marokko geeft.

 

Je rijdt eerst vanuit  Casablanca via Meknes naar de eeuwenoude stad Fes. Via Erfoud rijd je daarna naar Merzouga, aan de rand van de Erg Chebbi woestijn met haar geelrode duinen van maar liefst 150 meter hoog. Je kunt hier een kamelentocht maken! Dan door naar de Todrakloof bij Tineghir en uiteindelijk via de ‘Route van de 1000 Kasba’s’ naar Ouarzazate, het Hollywood van Noord-Afrika. Deze bouwsteen eindigt in de bruisende sfeervolle Koningsstad Marrakech.


Dag 1: om ca. 08:30 aflevering auto bij het hotel in Casablanca, naar Rabat

Dag 2: naar Meknes

Dag 3: mogelijkheid bezoek Volubilis, naar Fes

Dag 4: vrije dag in Fes

Dag 5: van Fes naar Erfoud

Dag 6: van Erfoud naar Merzouga

Dag 7: van Merzouga naar Tineghir

Dag 8: bezoek aan de Todra Kloof vanuit Tineghir

Dag 9: via de Dades Vallei naar Ouarzazate of Ait Benhaddou

Dag 10: naar Marrakech, inleveren huurauto

Dag 11: vrije dag in Marrakech

Dag 12: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 535,- p.p. in standaard-hotels
Prijs vanaf € 685,- p.p. in comfort-hotels
Prijs vanaf € 689,- p.p. in heritage-hotels

Inbegrepen: 10 dagen autohuur cat. AA inclusief CDW (met behoud van eigen risico, ca. € 1200,- bij categorie A), TPC, PAI en VAT verzekeringen, 10 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en 1 overnachting (Merzouga) op basis van halfpension.

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, overige verzekeringen (super CDW zonder eigen risico), entreegelden en benzine.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Let op: Lees ook de algemene voorwaarden autohuur Marokko.

 

Reiscode: MAJ005

Tijdens onze bouwstenen in Marokko verblijf je in prima middenklasse hotels, je kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet, en waar nodig is er airco, of verwarming. De hotels in Marokko zijn over ‘t algemeen gezellig en sfeervol, en bevinden zich in het centrum of aan de rand van het centrum. In een aantal plaatsen bieden we naast onze standaardhotels ook de mogelijkheid om tegen een toeslag te kiezen voor een heritage-hotel of of ‘comfort’ accommodatie.

 

Marokko-Fes-Dar Al Batoul, halHeritage-hotels zijn zeer sfeervolle accommodaties, vaak zijn dit Riads, tot hotel omgebouwde oude herenhuizen. Deze typisch Marokkaanse hotels liggen vaak in de medina van een stad en de meeste zijn voorzien van een gezellig dakterras of binnenplaats. De accommodaties hoeven niet altijd luxer te zijn dan de standaard-hotels, maar deze hotels zijn wel sowieso extra sfeervol.

 

Marokko-Rabat - Belere Hotel

Onze comfort-hotels hebben juist vooral comfortabele kamers, en deze hotels hebben meer voorzieningen dan de standaard-hotels, zoals bijvoorbeeld vrijwel altijd een zwembad. Omdat het vaak grote, ruim opgezette hotels zijn, liggen ze wat verder van het centrum. Hierdoor zijn er over het algemeen echter weer wel goede parkeermogelijkheden!

 

Lees ook de informatie over onze hotels in Marokko.

 

Geheimen van de Marokkaanse keuken, kookles in Fes

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko excursie, koken, Fes

Er is geen betere manier om de Marokkaanse kookkunst onder de knie te krijgen dan wanneer je in Marokko zelf bent! Tijdens deze excursie word je rond 16.00 uur verwacht bij het huis van de gastvrouw in de Ville Nouvelle van Fes. (meer…)

Geheimen van de Marokkaanse keuken, kookcursus in Marrakech

Prijs € 59,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko excursie- koken, Marrakech

Tijdens je verblijf in Marrakech is het mogelijk om tijdens een kookcursus de geheimen van de Marokkaanse keuken te ontdekken. Je wordt ’s ochtends rond 10.00 uur bij je hotel in Marrakech opgehaald door de gastvrouw. (meer…)

Magisch Marrakech, fietsen door de rode stad

Prijs € 50,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
excursie fietsen Marrakech

Wil je op een leuke en ontspannen manier ‘de rode stad’ Marrakech ontdekken? Maak dan deze fietstour met privé-gids! Je start vanuit je hotel en fietst langs de hoogtepunten van Marrakech zoals het koninklijk paleis, en de Medina. (meer…)

Relaxen in Marrakech

Prijs € 31,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko-excursie hamam

Wil je heerlijk ontspannen tijdens je verblijf in Marrakech? Dan is een bezoek aan de hamam een aangename tussenstop. Naast een verblijf in de prachtige spa word je verwend met een scrubbing en een massage. (meer…)

Dag 1: 09.00 aflevering auto bij het hotel in Casablanca, naar Rabat
De huurauto wordt vanmorgen afgeleverd bij het hotel en na de benodigde formaliteiten kan de reis beginnen! Via een prachtige route rijd je in circa 2 uur vanuit Casablanca naar de hoofdstad Rabat waar je vanavond blijft.

 

Dag 2: naar Meknes
De volgende dag rijd je in ongeveer twee uur naar de indrukwekkende ommuurde stad Meknes. Meknes heeft twintig Bab’s (poorten) en meer dan vijftig paleisjes! Deze stad is gebouwd met materialen afkomstig uit Volubilis, en Volubilis is sinds de bouw van Meknes geen levende stad meer. Je kunt deze belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko zelf met je huurauto bezoeken, vanmiddag of morgenochtend vanuit Meknes.

 

Dag 3: mogelijkheid bezoek Volubilis, naar Fes
Na een nacht Meknes rijd je door naar Fes, de oudste van de koningssteden. De medina (sinds 1980 door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed) heeft een doolhof aan straatjes. Je vindt er fruittentjes, veel soeks en meesterwerken van Arabisch-Andalusische architectuur.

 

Dag 4: vrije dag in Fes
Vandaag een vrije dag in Fes dus alle tijd om deze stad te ontdekken! Fes is de stad van de contrasten: aan de ene kant verankerd in het verleden, aan de andere kant heel levendig en modern.

 

Dag 5: van Fes naar Erfoud
Na je dagen in Fes rijd je vandaag verder naar Erfoud, wat een hele dag rijden is (ruim 6 uur), we raden je daarom aan om op tijd te vertrekken. Je rijdt via eeuwenoude cederbossen omhoog, via skigebied Ifrane naar Azrou, het begin van de hoogvlakte. Na de laatste bergpas daal je af langs de Gorge du Ziz, een grote kloof vlakbij een meer. Veel huizen zijn hier nog op traditionele manier gebouwd met leem. Uiteindelijk komt je aan in Erfoud, een stoffig stadje aan de rand van de woestijn, het zand waait hier al door de straten!

Tip: Vind je het toch wel een lange autorit van Fes naar de Erg Chebbi woestijn bij Erfoud en heb je voldoende tijd? Dan is de bouwsteen Midelt: op weg naar de woestijn iets voor jou, deze kun je invoegen in je Fly-drive. Midelt ligt precies tussen Fes en de Erg Chebbi woestijn, en is dus een ideale stop als je de lange autorit van Fes naar de Erg Chebbi woestijn te lang vindt. Tijdens die bouwsteen verblijf je in een mooie Kasbah en maak je een excursie per landcruiser door de Hoge Atlas

 

Dag 6: van Erfoud naar Merzouga
Vandaag kun je ‘s morgens heerlijk uitrusten aan het zwembad en bijkomen van de lange reisdag gisteren. Later deze dag rijd je verder, via Rissani naar het dorpje Merzouga, een rit van slechts een uur! Merzouga ligt aan de rand van de Erg Chebbi woestijn. De geelrode duinen zijn maar liefst tot 150 meter hoog! Vanuit de zeer sfeervolle Kasba aan de rand van de woestijn kun je een kamelentocht van een paar uur door de woestijn maken, of zelfs in een originele berbertent onder de blote sterrenhemel overnachten.

 

Dag 7: van Merzouga naar Tineghir
Na het ontbijt stap je weer in de auto en maak je een prachtige rit van ongeveer 4 uur,  door de steenwoestijn naar Rissani en daarna via kleine dorpjes en palmoases door naar Tineghir. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je eventueel vandaag nog een bezoek brengen aan de Todra Kloof, maar dit kan ook morgen. Je overnacht vanavond en morgenavond in Tineghir, een oase-stadje.

 

Dag 8: bezoek aan de Todra Kloof vanuit Tineghir
Vandaag kun je de Todra Kloof bezoeken (als je daar gisteren geen tijd voor hebt gehad). Deze 15 kilometer lange kloof wordt de mooiste oase van het land genoemd. Hoe verder je de kloof in gaat, hoe smaller hij wordt, de imposante loodrechte rotswanden zijn soms wel 300 meter hoog! De kleur van de rotsen varieert van roze, rode naar bruin, afhankelijk van het zonlicht. Je kunt ook kiezen om een mooie wandeling te maken, bijvoorbeeld in de prachtige oasetuinen, naar de ‘palmeraie’ van Tineghir of juist de bergen in.

 

Dag 9: van Tineghir via de Dadès vallei naar Ouarzazate (of Ait Benhaddou)
Na twee nachten in Tineghir rijd je vandaag in circa 4 uur door de Dadès vallei naar Ouarzazate (of Ait Benhaddou). Deze route wordt ook wel de ‘Route van de 1000 Kashba’s’ genoemd, het is een prachtige rit langs palmenoase’s en de fotogenieke kashba’s. Ouarzazate staat ook wel bekend als het Hollywood van Noord-Afrika, door het omringende woestijnlandschap een geliefde filmlocatie voor films. Hier zijn onder andere Lawrence of Arabia, Jezus Christ Superstar, Cleopatra, de James Bondfilm The Living Daylights en vele andere films zijn hier opgenomen.

 

Het enorme studiocomplex ligt aan de rand van het stadje, Ouarzazate is tevens de toegangspoort naar de woestijn. Als je in Ouarzazate overnacht kun je met je eigen huurauto de met palmbomen omringde Kashba Ait Benhaddou bezoeken, als je kiest voor de heritage-hotels, verblijf je in een prachtig hotel vlakbij Ait Benhaddou.

 

Dag 10: naar Marrakech, inleveren huurauto
Vandaag rijd je in circa 4 uur door naar Marrakech, wederom een prachtige route waarbij cactussen, palmbomen en terrassen met tarwe elkaar afwisselen. Als je over de hoogste pas heen bent (2260 meter!) begint de weg weer langzaam te dalen en rijd je langs uitgestrekte vlaktes naar Marrakech, waar je de huurauto inlevert, deze heb je de komende dagen in Marrakech niet meer nodig!

 

Dag 11: vrije dag in Marrakech
Vandaag heb je de hele dag ter vrije besteding in Marrakech, hier hoef je je nooit te vervelen. Geniet deze dag van de bijzondere sfeer. Het Djemaa El Fna plein is de bijzondere ontmoetingsplaats in het hart van de Medina, hier is het de hele dag door een drukte van belang. In de ochtend zijn er bijvoorbeeld tandartsen en kappers, ’s middags komen er rondtrekkende kooplieden, slangenbezweerders en buikdanseressen bij en in de avond ruik je over het hele plein de heerlijkste etensgeuren
.

 

Dag 12: einde van deze bouwsteen
Na je laatste twee nachten in Marrakech is deze bouwsteen afgelopen, je kunt vanaf Marrakech naar huis vliegen. Heb je nog meer tijd? Je kunt er dan voor kiezen om je verblijf in Marrakech nog een dagje te verlengen, natuurlijk kunnen we een extra overnachting in Marrakech voor je regelen! Daarna kun je, na een paar nachten in Marrakech, verder te reizen naar de kust. Geniet bijvoorbeeld van de relaxte sfeer in vissersplaatsje Essaouira, ga voor een ultieme strandverlenging aan de uitgestrekte stranden van Agadir, (een echte badplaats) of kies voor de zeer sfeervolle surfstranden van Mirleft of Sidi Ifni, ten zuiden van Agadir!

 

 

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider