headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Skoura: maak kennis met de Berbers in de Dadesvallei

Skoura

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 145,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Maak kennis met het lokale leven van de Berbers in de Dadesvallei! Het gemoedelijke dorpje Skoura ligt zo’n 40 km ten oosten van Ouarzazate en staat bekend om zijn vele Kasbahs, palmentuinen en de vriendelijke bevolking. Tijdens deze bouwsteen maak je kennis met de tradities & ambachten van de Berbers en hun smakelijke gerechten. Ook bezoek je een Kasbah en neem je een kijkje bij een plaatselijke textielcoöperatie, opgezet door vrouwen.


Dag 1: aankomst in Skoura

Dag 2: Skoura, bezoek aan Kasbah, aan vrouwencoöperatie en kookles

Dag 3: einde van deze bouwsteen

 

Prijs € 145,- p.p.

Inbegrepen: 2 overnachtingen in sfeervol guesthouse op basis van halfpension (2x ontbijt en 2x diner), couscouslunch op dag 2, bezoek aan Amridil Kasbah, aan pottenbakkerij en aan textielcoöperatie, kookles en Engelssprekende begeleiding op dag 2.

 

Niet inbegrepen: vervoer naar- en van Skoura, persoonlijke uitgaven en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode:  MAJ008

Je bent te gast in een sfeervol guesthouse aan de rand van de palmenoase van Skoura; in traditionele stijl gebouwd en ingericht. Dar Panorama heeft een heerlijk dakterras met prachtig uitzicht over de oase en de bergen van de Hoge Atlas in de verte. Het restaurant bereidt uitstekende, traditionele Berbermaaltijden, die bij goed weer op het dakterras worden geserveerd! De vriendelijke eigenaar zal zijn uiterste best doen om het je naar de zin te maken tijdens je verblijf!

 

De kamers zijn gezellig, kleurrijk, hebben airco en eigen badkamer.

 

Marokko hotels, SkouraMarokko hotels, SkouraMarokko hotels, Skoura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1: aankomst in Skoura

Vandaag arriveer je op eigen gelegenheid in Skoura, de meeste reizigers komen per auto vanuit Ouarzazate of Tineghir. De groene palmenoase Skoura vormt een scherp contrast met de omringende rode woestijn. Je bent te gast in een traditioneel en sfeervol guesthouse waar je ’s avonds een heerlijke Berbermaaltijd krijgt voorgeschoteld. Overnachting in het guesthouse.

 

Dag 2: Skoura, bezoek aan Kasbah, aan vrouwencoöperatie en kookles

Als je vroeg opstaat, kun je een kijkje nemen in de keuken waar de gastvrouw in de met-hout-gestookte klei-oven het brood bakt. Geniet van het verse brood bij het ontbijt! Hierna neemt de gastheer je mee voor een wandeling door de palmenoase naar de beroemde Kasbah van Amridil. Na een rondleiding loop je verder langs vruchtbare dorpstuintjes naar de plaatselijke pottenbakkerij. Hier wordt gedemonstreerd hoe tajine schalen en lantaarns worden gemaakt. Vervolgens bezoek je een kleine vrouwentextielcoöperatie. De vrouwen maken en verkopen hier traditionele kleden en tapijten. Een prima gelegenheid om een uniek souvenir te kopen, waarmee je bovendien de plaatselijke bevolking ondersteunt. De opbrengst gaat namelijk direct naar de makers!

 

Terug in het guesthouse kun je genieten van een traditionele couscouslunch. Later in de middag word je door de Berbervrouwen van het guesthouse in de keuken verwelkomd voor een kookles. De zelfbereide gerechten vormen meteen het avondeten. Overnachting in het guesthouse.

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt neem je afscheid van je gastfamilie en vervolg je je reis door Marokko. Natuurlijk kunnen we nog een extra nacht voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Prijs € 145,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider