headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Trekking naar de top van de Toubkal

Marrakech – Imlil – Toubkal – Imlil – Marrakech

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 169,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Tijdens deze pittige driedaagse privé-trekking vanuit Marrakech ontdek je de top van de Toubkal, de hoogste berg van het Atlasgebergte en van Noord-Afrika! Onder begeleiding van een gids maak je contact met de lokale bevolking, zie je de prachtige natuur van het Atlasgebergte en wandel je door kleine bergdorpen. Op dag twee klim je naar de top, een hoogte van bijna 4200 meter. Vanaf hier zie je het Atlasgebergte in het noorden en de Sahara in het zuiden. Een geweldige ervaring, waarvoor je zeker enige conditie nodig hebt!


Dag 1: transfer van je hotel in Marrakech naar Imlil, trekking naar kampeerplaats bij Refuge Camp

Dag 2: vroege klim naar de top van de Toubkal, terug naar Refuge Camp

Dag 3: afdaling naar Imlil, transfer terug naar Marrakech, einde bouwsteen

Prijs € 169,- p.p.

Inbegrepen: transfers van Marrakech naar Imlil & terug, Engelssprekende gids, muildieren, maaltijden, twee overnachtingen in tenten bij Refuge Camp en inclusief gebruik van kampeeruitrusting (tent, slaapmatjes, dekens).

 

Niet inbegrepen: slaapzak, drinkwater, overige drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien

 

Let op: het kan ’s nachts erg koud worden in het Atlasgebergte op deze hoogte, zorg dus voor een goede, warme slaapzak, een wandelstok en professionele kleding & schoenen. Vooral in de wintermaanden; van december tot mei kan er zelfs véél sneeuw liggen. Het gebruik van ‘crampons’ (stijgijzers) wordt dan aangeraden, deze zijn ter plaatse te huur.


Reiscode:
MAT002  

 

Categorie: medium (zomer) tot zwaar (winter), is dus afhankelijk van het seizoen.

 

Periode: gehele jaar

 

Suggestie: Het is mogelijk om op dag 2 niet op de campingsite te slapen, maar een paar uur extra te lopen naar Imlil, waar je dan in een Gite slaapt. Toeslag op aanvraag!


NB:
Bij deze trekking zijn er altijd omstandigheden (zoals het weer) die de route kunnen beïnvloeden. Bovenstaande beschrijvingen geven de basisroute, maar de lokale agent of de gids kan genoodzaakt zijn om tijdens de trekking eventueel veranderingen in het programma aan te brengen!

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

Tijdens de Toubkal trekking wordt overnacht in kleine tenten, die staan bij het Toubkal Refuge Camp. De kampeeruitrusting is aanwezig maar je dient je eigen slaapzak mee te nemen. Je hoeft je bagage niet te dragen, hiervoor gaan er muildieren mee.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Marokko.

Dag 1: transfer van hotel in Marrakech naar Imlil, trekking naar kampeerplaats bij Refuge Camp
Je wordt ’s morgens opgehaald bij je hotel in Marrakech, en via Asni reis je in ongeveer twee uur naar Imlil op 1750 meter hoogte, het vertrekpunt van de trek. Hier ontmoet je de gids en de rest van de begeleiders. Je loopt naar Sidi Chemharouch, een kleine nederzetting rond een heilige graftombe. Hier krijg je een lunch aan de rivier, daarna loop je verder naar het Camp bij Refuge Toubkal op een hoogte van 3207 meter. Je hebt dan ongeveer 5 uur gelopen, je slaapt in een van de kleine tenten, en er wordt voor je gekookt!

 

Dag 2: vroege klim naar de top van de Toubkal, terug naar Refuge Camp
Vandaag sta je heel vroeg op, om de beklimming naar de top te maken. Afhankelijk van het weer, zul je na zo’n 3 tot 5 uur klimmen aankomen op de top. Vooral het laatste stuk is zwaar: je krijgt weinig zuurstof door de hoogte, het is koud, en je loopt over losse stukken steen en steengruis. Goede schoenen en een wandelstok voor de bergen zijn belangrijk! Maar als je dan op de top staat, word je beloond met een werkelijk waanzinnig uitzicht rondom: het hoge Atlasgebergte in het noorden en de lage Atlasbergen en de Sahara in het zuiden.

 

Geniet er van en maak voldoende foto’s, want dit is het letterlijke hoogtepunt van je reis! Het afdalen gaat iets sneller dan de weg omhoog, maar vergis je niet, ook afdalen is pittig! Na ongeveer twee tot drie uur afdalen kom je weer terug bij het Camp.

 

Dag 3: afdaling naar Imlil, transfer terug naar Marrakech, einde bouwsteen
De afdaling gaat weer terug langs dezelfde weg, door kleine bergdorpen over een bergpad, naar Imlil waar na ongeveer 4 uur lopen de trekking is afgelopen. In Imlil wordt geluncht, en daarna volgt de transfer terug naar Marrakech, ongeveer twee uur rijden. In Marrakech is deze bouwsteen afgelopen, maar natuurlijk kunnen we de aansluitende overnachting(en) in Marrakech voor je regelen!

 

 

Prijs € 169,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider