headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Trekking naar de top van Jebel Saghro

Marrakech – Handour – Amguis – Boualouz – Tassigdalt – Iferd – Tagoudit – Marrakech

6 dagen, 5 nachten

Prijs € 479,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Jebel Saghro is een vulkanisch massief in het zuidoosten van Marokko. Het is een woestijnachtig droog landschap, tegen de Sahara aan. In de zomer kan het hier erg warm en droog worden, maar in de wintermaanden is deze omgeving geschikt voor prachtige wandelingen en trekkings.

 

Het is een nog weinig bezocht gebied, met indrukwekkende ‘pinnacles’ (grillige rotspunten) en andere bijzondere geologische rots- en bergformaties, afgelegen oases en prachtige rode kasbah’s. Het hoogste punt is de Jebel Kouaouch op 2600 m. hoogte. Vanaf de vele rotsplateaus heb je prachtige vergezichten op de besneeuwde toppen van de Hoge Atlas.

 

Tijdens deze privé-trekking van 6 dagen reis je eerst vanuit Marrakech naar het beginpunt van de trek, je slaapt onderweg in berberhuizen en op geïmproviseerde kampeerplaatsen zonder voorzieningen, per dag loop je ongeveer 5 à 6 uur. Deze mooie trekking is een echte aanrader als je al eens eerder een trekking of wandelvakantie hebt gedaan en een goede lichamelijke conditie hebt.


Dag 1: vertrek uit Marrakech, naar N’Kob, overnachting in Handour
Dag 2: start trekking, naar Amguis
Dag 3: trekking, via Bab N’Ali naar Boualouz
Dag 4: trekking, via Igli naar Tassigdalt
Dag 5: trekking, via de 2600 meter hoge top van Kouraouch naar Iferd
Dag 6: trekking naar Tagdilt, vanaf daar transfer terug naar Marrakech, einde bouwsteen

Prijs € 479,- p.p.

Inbegrepen: transfer vanuit- en terug naar Marrakech, Engelssprekende gids, muildieren, maaltijden, kampeeruitrusting (tent, slaapmatjes), dekens, overnachtingen in Berberhuizen en tenten

 

Niet inbegrepen: slaap/lakenzak, drinkwater, overige drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien

 

Reiscode: MAT005

 

Categorie: medium

 

Periode: oktober t/m half mei

 

NB: Bij trekkings zijn er altijd omstandigheden (zoals het weer) die de routes kunnen beïnvloeden. Bovenstaande beschrijvingen geven de basisroutes, maar de lokale agent of de gids kan genoodzaakt zijn om tijdens de trekking eventueel veranderingen in het programma aan te brengen!

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Bij deze trekking overnacht je afwisselend in tenten en in lokale berberhuizen. De kampeeruitrusting voor de overnachtingen in de tenten is aanwezig maar je dient je eigen slaapzak mee te nemen.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Marokko.

Dag 1: vertrek uit Marrakech, naar N’Kob, overnachting in Handour
Je vertrekt vanuit Marrakech, en reist via Ouarzazate aan de zuidzijde van de Hoge Atlas, door de prachtige Vallée des Dades naar Nkob, hier verlaat je de verharde weg en gaat de reis verder naar het dorpje Handour. Je slaapt vanavond in een berberhuis in Handour.

 

Dag 2: start trekking, naar Amguis
Na een vroeg ontbijt staan de muildieren, de gids en een kok, al klaar om te beginnen met de trek! Vanuit Handour loop je door verschillende berberdorpjes, langs riviertjes met steeds de grillige bergen op de achtergrond. De muildieren dragen de bagage, maar schrik niet als je onderweg ook nomaden met ezels, kamelen of een kudde geiten tegenkomt! De lunch is onderweg, bij De tenten worden opgeslagen bij het dorpje Amguis in de Amguis Vallei, hier wonen leden van de Aït Atta stam. Je loopt vandaag ongeveer 5 tot 6 uur, je slaapt vanavond in een tent bij Amguis.


Dag 3: trekking, via Bab N’Ali naar Boualouz
Vandaag zie je een van de hoogtepunten van deze trek: je passeert Bab n’Ali, ook wel Ali’s Gate of de ‘poort van Ali genoemd. De twee vrijwel gelijke vrijstaande rotspunten kun je al van verre zien liggen! Je loopt verder door het kale woestijnlandschap, via de Ousdidene Vallei naar de oasis bij Boualouz, aan de rand van een kloof. Ook vandaag loop je ongeveer 5 tot 6 uur, je kampeert bij Boualouz Oasis.


Dag 4: trekking, via Igli naar Tassigdalt

Na het inpakken van de spullen, gaat de trekking verder, door de enigszins begroeide vallei van Afourarde, naar de kleine oase van Igli, waar wordt gestopt voor de lunch, verder omhoog door het ruige massief van Tassigdelt. Je loopt vandaag ruim 5 uur en kampeert vanavond bij Tassigdelt op een hoogte van ongeveer 2000 meter.

 

Dag 5: trekking, via de 2600 meter hoge top van Kouaouch naar Iferd
Vandaag bereik je het hoogste punt van de trek: Jebel Kouaouch op 2600 m. hoogte. Vanaf dit punt heb je spectaculaire uitzichten over de omgeving: de besneeuwde top van de Mgoun in het noorden, en de Sahara in het zuiden. Je loopt verder naar Iferd, hier kampeer je vanavond op ongeveer 2400 m. hoogte.

 

Dag 6: trekking, naar Tagdilt, vanaf daar transfer terug naar Marrakech, einde bouwsteen
Het is nog ongeveer 4 uur lopen naar Tagdilt, het gehucht waar de trekking eindigt en waar je vandaag luncht. Hierna volgt de transfer terug, door het prachtige landschap van de Dades Vallei, naar Marrakech.

 

Prijs € 479,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider