headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Voorbereiding voor je reis

Is je reis naar Marokko geboekt? Dan kan de voorpret beginnen! Naast het lezen van een goede reisgids, en het bekijken van blogs en reisinfo, zijn er ook een aantal écht belangrijke zaken die je moet regelen. Hier geven we je een aantal tips & links ter voorbereiding van je reis!

 

Reisdocumenten
Je Nederlandse paspoort moet na terugkeer in Nederland nog minstens 6 maanden geldig zijn. Voor Marokko heb je als Nederlandse reiziger voor een verblijf van minder dan 3 maanden geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn!

Tip: Denk eraan om kopieën van je reisdocumenten zoals paspoort en ticket mee te nemen. Of scan ze in en mail deze naar jezelf. Je kunt dan er dan altijd en overal bij, indien nodig!

 

Inentingen
Inentingen worden wel dringend aangeraden, maar zijn vrijwel nooit verplicht. OutSight adviseert je om 6 tot 4 weken voor vertrek al contact op te nemen met je huisarts of de plaatselijke GGD; hier kunnen ze je de meest recente informatie geven over gezondheidsvoorzorgsmaatregelen.

 

Het landelijk telefoonnummer hiervoor is 0900-2025505, of kijk op de website van GGD Reisvaccinaties, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

 

Een andere -zeer handige- mogelijkheid is de service van Thuisvaccinatie.nl: een arts komt bij je thuis of op kantoor, wanneer het jou uitkomt (dus ook ’s avonds en in het weekend) Thuisvaccinatie Marokkoom advies te geven en eventueel direct te vaccineren! De rekening wordt -indien gewenst- naar je zorgverzekering gestuurd. Lees hier meer over Thuisvaccinatie.nl, en bekijk het handige overzicht dat zij geven voor de vaccinaties voor Marokko.

 

 

Marokko parkeren bij de luchthavenParkeren bij de luchthaven
Weet je al hoe je naar de luchthaven reist? Misschien wil iemand je wegbrengen en ophalen, of reis je met de trein. Maar als je zelf per auto gaat, is het handig om op tijd een (goedkopere) parkeerplaats te reserveren. Hoe eerder, hoe meer keuze & hoe voordeliger!

 

Via Parkos krijg je van meerdere luchthavens een overzicht met alle mogelijkheden & de beschikbaarheid met prijs, inclusief valet-parking en ‘budget’-parkeren in de omgeving met shuttlebus. Wij vinden deze site een echte aanrader!

 

Elektriciteit
Marokko heeft een netspanning van 220 V. De meeste hotels in Marokko hebben Franse stopcontacten. Je kunt je Nederlandse apparaten gewoon gebruiken.

 

Ik ga op reis en neem mee………..
Natuurlijk is het handig als je niets vergeet mee te nemen, maar de inhoud van je rugzak of koffer is voor iedereen anders! Daarom raden we je aan om je persoonlijke paklijst samen te laten stellen via een van de handige online tools: meenemen.nl, ikneemmee.nl of samoon.nl. Je kunt hierop je bestemming en soort reis aangeven, waarna er een paklijst verschijnt.

Vergeet in ieder geval niet het volgende:
-genoeg digitaal geheugen voor je camera (je zult het nodig hebben)!
-extra kopieën van je e-tickets, paspoort en verzekeringspolis (of scan ze in en mail deze naar je e-mailadres zodat je er altijd bij kunt)!
-zonnebrand voor de tropen (de zon is in de meeste landen veel sterker dan in Nederland, ook bij bewolking!).
-wat reservespullen, ondergoed en evt. lenzenvloeistof in je handbagage (erg handig bij vertraging of verlies van je koffer/rugzak)!

 

Kijk- en leestips
Om alvast in de stemming te komen en om je voor te bereiden op je reis geven we je hieronder een aantal tips van boeken, reisgidsen en websites:

Een man met suikerhaar: verhalen uit Marokko –  Sjoerd Venema

Een straat in Marrakech –  Elizabeth Warnock Fernea

De laatste kolonie van Afrika, reizen door de Westelijke Sahara  –  Nicolien Zuijdgeest

Een tipje van de sluier – Joris Luyendijk

Lonelyplanet.com   -> heel veel reisinformatie!

marokko.startpagina.nl  overzicht met tips, links en nieuws

 

Navigatie
Een handige tip is dan het downloaden van kaarten of een reisgids op je telefoon of tablet! Er zijn vele andere programma’s en apps beschikbaar, die je vooraf kunt downloaden en ter plekke offline bekijken; goede voorbeelden zijn Triposo Travel Guide, Maps.me en City Maps 2Go. Een aanrader is HereWeGo, een zeer gebruiksvriendelijke gratis navigatie-app, beschikbaar voor Android en Apple. Voor het lokale weerbericht is er WeatherPro!

Contact
close slider