headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Marokko rondreis 1: De woestijn, Koningssteden & kasba’s!

Casablanca – Rabat – Meknes – Fes – Erfoud – Merzouga – Tineghir – Ouarzazate – Mararkech – Essaouira – Marrakech

17 dagen, 16 nachten

Prijs vanaf € 769,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

Deze Marokko rondreis is een perfecte manier om uitgebreid per eigen huurauto (en een stukje met de bus) alle hoogtepunten van Marokko te bezoeken!

 

De rondreis start in Casablanca, van waaruit je langs de verschillende Koningssteden rijdt, je maakt uitgebreid kennis met deze bijzondere steden en hun geschiedenis. Daarna rijd je verder zuidwaarts richting de woestijn, geniet van de zonsondergang boven de prachtige zandduinen van Merzouga. Je vervolgt de reis naar de Todrakloof bij Tineghir, waar je voldoende tijd hebt om deze machtige kloof te verkennen.

 

Via Ouarzazate rijd je verder naar Marrakech, laat je onderdompelen in de heksenketel van deze mystieke stad! Je reist ten slotte per openbare bus naar het strandplaatsje Essaouira waar je twee nachten verblijft, de laatste nacht van deze rondreis verblijf je weer in Marrakech.

 


Dag 1: aankomst in Casablanca, transfer naar hotel

Dag 2: vrije dag in Casablanca

Dag 3: 09.00 aflevering huurauto bij het hotel, naar Rabat (ca. 2 uur)

Dag 4: naar Meknes (ca. 2 uur)

Dag 5: evt bezoek Volubilis (ca. 0,5 uur), naar Fes (ca. 2 uur)

Dag 6: vrije dag in Fes

Dag 7: naar Erfoud (ca. 6,5 uur)

Dag 8: naar Merzouga (ca. 1 uur)

Dag 9: naar de Dadel Vallei en Todra Kloof (ca. 5 uur),  je overnacht in Tineghir

Dag 10: vrije dag in Tineghir

Dag 11: naar Ouarzazate (ca. 2 uur)

Dag 12: naar Marrakech (ca. 4 uur), inleveren auto

Dag 13: vrije dag in Marrakech

Dag 14: per openbare bus (ter plaatse regelen) naar Essaouira (ca. 2,5 uur, 4 bussen per dag)

Dag 15: vrije dag in Essaouira

Dag 16: per openbare bus (ter plaatse regelen) terug naar Marrakech (ca. 2,5 uur, 4 bussen per dag)

Dag 17: transfer naar het vliegveld, einde van de rondreis

Prijs vanaf € 769,- p.p.

Inbegrepen: 10 dagen autohuur cat. AA inclusief CDW (met behoud van eigen risico, ca. € 1200,- bij categorie A), TPC, PAI en VAT verzekeringen, 15 overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt, 1 overnachting (in Merzouga) op basis van halfpension en een transfer naar hotel op dag 1 en naar het vliegveld op de dag van vertrek

 

Niet inbegrepen: bustickets Marrakech – Essaouira en terug (zelf ter plaatse regelen, kosten circa 5 euro), overige verzekeringen (super CDW zonder eigen risico), fooien en overige maaltijden

 

Let op: lees ook de algemene voorwaarden autohuur Marokko.

Tijdens onze bouwstenen in Marokko verblijf je in prima, sfeervolle middenklasse hotels met eigen badkamer, en indien nodig airco en/of verwarming.  In veel plaatsen bieden we meerdere accommodaties aan, waardoor het vaak al tegen een kleine toeslag mogelijk is om te kiezen voor een hotel met meer comfort of juist een extra sfeervol heritage-hotel, vaak tot hotel omgebouwde oude herenhuizen en paleizen.

 

In je rondreis kun je de standaard accommodaties afwisselen; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzondere ‘kasbah’ verhoogt het reisplezier van de gehele reis! We adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Marokko.

 

Marokko-Rabat - Belere HotelMarokko-Tineghir - hotel TombouctouMarokko-Marrakech-Morrocan House, kamer

 

 

 

 

 

Geheimen van de Marokkaanse keuken, kookles in Fes

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko excursie, koken, Fes

Er is geen betere manier om de Marokkaanse kookkunst onder de knie te krijgen dan wanneer je in Marokko zelf bent! Tijdens deze excursie word je rond 16.00 uur verwacht bij het huis van de gastvrouw in de Ville Nouvelle van Fes. (meer…)

Geheimen van de Marokkaanse keuken, kookcursus in Marrakech

Prijs € 59,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko excursie- koken, Marrakech

Tijdens je verblijf in Marrakech is het mogelijk om tijdens een kookcursus de geheimen van de Marokkaanse keuken te ontdekken. Je wordt ’s ochtends rond 10.00 uur bij je hotel in Marrakech opgehaald door de gastvrouw. (meer…)

Relaxen in Marrakech

Prijs € 31,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko-excursie hamam

Wil je heerlijk ontspannen tijdens je verblijf in Marrakech? Dan is een bezoek aan de hamam een aangename tussenstop. Naast een verblijf in de prachtige spa word je verwend met een scrubbing en een massage. (meer…)

Dag 1: aankomst in Casablanca, transfer naar hotel
Na aankomst op de luchthaven van Casablanca word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog even de stad in, of relaxen bij het hotel.


Dag 2:
vrije dag in Casablanca
Vandaag heb je een vrije dag in Casablanca. Bezoek in ieder geval de Hassan II Moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld. Vanuit de haven kun je lopen naar de medina met smalle kronkelstraatjes en het marktgedeelte. In het westen van de stad vind je de Boulevard de la Corniche, met gezellige restaurantjes en een wandelboulevard langs de stranden.

 

Dag 3: aflevering huurauto bij het hotel, naar Rabat 
Vandaag wordt je huurauto ’s morgens afgeleverd bij het hotel en na de benodigde formaliteiten kan de reis beginnen! Via een prachtige route rijd je in circa 2 uur vanuit  Casablanca naar de hoofdstad Rabat waar je vanavond verblijft!

 

Dag 4: naar Meknes
De volgende dag rijd je in ongeveer twee uur naar de indrukwekkende ommuurde stad Meknes. Meknes heeft twintig Bab’s (poorten) en meer dan vijftig paleisjes, en is gebouwd met materialen afkomstig uit Volubilis. Volubilis is sinds de bouw van Meknes geen levende stad meer. Je kunt deze belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko vanuit Meknes zelf met je huurauto bezoeken, dan kan vandaag of morgen.

 

Dag 5: evt bezoek Volubilis, naar Fes 
Eventueel kun je vandaag Volubilis bezoeken als je dat gisteren niet hebt gedaan, of  als je het nog een keer wilt zien, nu in het ochtendlicht! Dan rijd je door in ongeveer 2 uur naar Fes, de oudste van de koningssteden. De medina (in 1980 door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed) heeft een doolhof aan straatjes. Je vindt er fruittentjes, veel soeks en meesterwerken van Arabisch-Andalusische architectuur.

 

Dag 6: vrije dag in Fes
Vandaag een vrije dag in Fes dus alle tijd om deze stad te ontdekken! Fes is de stad van de contrasten: aan de ene kant verankerd in het verleden, aan de andere kant heel levendig en modern.

 

Dag 7: naar Erfoud
Na je dagen in Fes rijd je vandaag verder naar Erfoud, wat een hele dag rijden is (ruim 6 uur), we raden je daarom aan om op tijd te vertrekken. Je rijdt via eeuwenoude cederbossen omhoog, via skigebied Ifrane naar Azrou, het begin van de hoogvlakte.

 

Na de laatste bergpas daal je af langs de Gorge du Ziz, een grote kloof vlakbij een meer. Veel huizen zijn hier nog op traditionele manier gebouwd met leem. Uiteindelijk komt je aan in Erfoud, een stoffig stadje aan de rand van de woestijn, het zand waait hier al door de straten!

 

Tip: Vind je het toch wel een lange autorit van Fes naar de Erg Chebbi woestijn bij Erfoud en heb je voldoende tijd? Dan is de bouwsteen Midelt: op weg naar de woestijn iets voor jou, deze kun je invoegen in je Fly-drive. Midelt ligt precies tussen Fes en de Erg Chebbi woestijn, en is dus een ideale stop als je de lange autorit van Fes naar de Erg Chebbi woestijn te lang vindt. Tijdens die bouwsteen verblijf je in een mooie Kasbah en maak je een excursie per landcruiser door de Hoge Atlas.

 

Dag 8: naar Merzouga
Vandaag kun je ‘s morgens heerlijk uitrusten aan het zwembad en bijkomen van de lange reisdag gisteren. Later deze dag rijd je verder, via Rissani naar het dorpje Merzouga, een rit van slechts een uur! Merzouga ligt aan de rand van de Erg Chebbi woestijn. De geelrode duinen zijn maar liefst tot 150 meter hoog! Vanuit de zeer sfeervolle Kasba aan de rand van de woestijn kun je een kamelentocht van een paar uur door de woestijn maken, of zelfs in een originele berbertent onder de blote sterrenhemel overnachten.

 

Dag 9: via de Dadel Vallei (en evt. Todra Kloof) naar Tineghir
Na het ontbijt stap je in de auto en maak je een prachtige rit van ongeveer 4 tot 5 uur,  door de steenwoestijn naar Rissani en daarna via kleine dorpjes en palmoases door naar Tineghir. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je eventueel vandaag nog een bezoek brengen aan de Todra Kloof, maar dit kan ook morgen. Je overnacht vanavond en morgenavond in Tineghir, een oase-stadje.

 

Dag 10: vrije dag in Tineghir
Vandaag kun je de Todra Kloof bezoeken (als je daar gisteren geen tijd voor hebt gehad). Deze 15 kilometer lange kloof wordt de mooiste oase van het land genoemd. Hoe verder je de kloof in gaat, hoe smaller hij wordt, de imposante loodrechte rotswanden zijn soms wel 300 meter hoog! De kleur van de rotsen varieert van roze, rode naar bruin, afhankelijk van het zonlicht. Je kunt ook kiezen om een mooie wandeling te maken, bijvoorbeeld in de prachtige oasetuinen, naar de ‘palmeraie’ van Tineghir of juist de bergen in.

 

Dag 11: naar Ouarzazate
Na twee nachten in Tineghir rijd je vandaag in circa 4 uur door de Dadès vallei naar Ouarzazate (of Ait Benhaddou als je kiest voor de heritage-toeslag). Deze route wordt ook wel de ‘Route van de 1000 Kashba’s’ genoemd, het is een prachtige rit langs palmenoase’s en de fotogenieke kashba’s. Ouarzazate staat ook wel bekend als het Hollywood van Noord-Afrika, door het omringende woestijnlandschap een geliefde filmlocatie voor films.

 

Hier zijn onder andere Lawrence of Arabia, Jezus Christ Superstar, Cleopatra, de James Bondfilm The Living Daylights en vele andere films zijn hier opgenomen. Het enorme studiocomplex ligt aan de rand van het stadje, Ouarzazate is tevens de toegangspoort naar de woestijn. Als je in Ouarzazate overnacht kun je met je eigen huurauto de met palmbomen omringde Kashba Ait Benhaddou bezoeken.

 

Dag 12: naar Marrakech, inleveren auto
Vandaag rijd je in circa 4 uur door naar Marrakech, wederom een prachtige route waarbij cactussen, palmbomen en terrassen met tarwe elkaar afwisselen. Als je over de hoogste pas heen bent (2260 meter!) begint de weg weer langzaam te dalen en rijd je langs uitgestrekte vlaktes naar Marrakech, waar je de huurauto inlevert, deze heb je de komende dagen in Marrakech niet meer nodig!

 

Dag 13: vrije dag in Marrakech
Vandaag heb je de hele dag ter vrije besteding in Marrakech, hier hoef je je nooit te vervelen. Geniet deze dag van de bijzondere sfeer. Het Djemaa El Fna plein is de bijzondere ontmoetingsplaats in het hart van de Medina, hier is het de hele dag door een drukte van belang. In de ochtend zijn er bijvoorbeeld tandartsen en kappers, ’s middags komen er rondtrekkende kooplieden, slangenbezweerders en buikdanseressen bij en in de avond ruik je over het hele plein de heerlijkste etensgeuren.

 

Dag 14: per openbare bus (ter plaatse regelen) naar Essaouira 
Vandaag neem je de bus naar Essaouira aan de kust. Deze bussen kunnen wij niet van te voren voor je boeken, maar dit kun je eenvoudig ter plaatse regelen. De rit duurt ca. 2 tot 3 uur en er gaan meerdere bussen per dag. Essaouira is een havenstadje aan de Atlantische kust tussen Agadir en Casablanca, met een levendige haven en een gezellig centrum.

 

Het stadje is gesticht door de Portugezen, waar de Portugese fortificaties in de vissershaven nog aan herinneren. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je nog wat van de stad bekijken of een wandeling maken langs het strand!

 

Dag 15: vrije dag in Essaouira
Vandaag kan je doen wat je wil; relaxen aan het strand, de stad bekijken of misschien wel gaan windsurfen. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Skala de la Ville, een bastion met tientallen kanonnen die richting zee wijzen. Door de wind kun je er het hele jaar genieten van de omgeving en is het ook een mooie plaats om te windsurfen. Er zijn uitstekende restaurants, waar de heerlijkste (vis)gerechten worden geserveerd.

 

In de medina kun je heerlijk wandelen, er is een kruiden- en graanmarkt, een sieradenbazaar, een vlooienmarkt en straatjes waar de beroemde houtsnijders gevestigd zijn. Het houtsnijwerk uit Essaouira is in de meeste souks in Marokko te vinden!

 

Dag 16: per openbare bus (ter plaatse regelen) terug naar Marrakech 
Na het ontbijt neem je de bus weer terug naar Marrakech, waar je vanavond nog een nachtje logeert. Je kunt je laatste souvenirs kopen, en het Het Djemaa El Fna plein bezoeken. Marrakech is een eeuwenoude stad, maar heeft naast de traditionele wijken, ook een nieuwe wijk: de Gueliz. Hier tref je het moderne Marrakech, ook ons standaard-hotel bevindt zich in deze wijk. Als je kiest voor het heritage-hotel verblijf je in de Medina!

 

Dag 17: transfer naar het vliegveld, einde van de rondreis
Vandaag heb je nog een vrije dag in Marrakech,  afhankelijk van je terugvlucht boeken we een aansluitende transfer naar de luchthaven!

Prijs vanaf € 769,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider