headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Marokko rondreis 2: Casablanca & de Koningssteden, in ’t kort!

Casablanca – Rabat – Meknes – Fes – Marrakech

10 dagen, 9 nachten

Prijs vanaf € 469,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

Deze rondreis biedt je de mogelijkheid om in relatief korte tijd vanuit Casablanca per eigen huurauto de indrukwekkende Koningssteden van Marokko te bezoeken.

 

Je maakt vanuit Casablanca kennis met de meest westerse stad Rabat, het oude Meknes en het middeleeuwse Fes. Vanuit Fes rijd je verder naar Marrakech, laat je onderdompelen in de heksenketel van deze mystieke stad!


Dag 1: aankomst in Casablanca, transfer naar je hotel
Dag 2: vrije dag in Casablanca
Dag 3: ca. 09.00 afleveren  huurauto bij het hotel, naar Rabat (ca. 2 uur)
Dag 4: naar Meknes (ca. 2 uur)
Dag 5: evt. bezoek Volubilis (ca. 0,5 uur), naar Fes (ca. 2 uur)
Dag 6: vrije dag in Fes
Dag 7: naar Marrakech (ca. 6,5 uur), inleveren auto in het hotel
Dag 8: vrije dag in Marrakech
Dag 9: vrije dag in Marrakech
Dag 10: transfer naar het vliegveld, einde rondreis

Prijs vanaf € 469,- p.p.

Inbegrepen: 5 dagen autohuur cat. AA inclusief CDW (met behoud van eigen risico, ca. € 1200,- bij categorie A), TPC, PAI en VAT verzekeringen, 9 overnachtingen in middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt en een transfer naar hotel op dag 1 en naar het vliegveld op dag 10

 

Niet inbegrepen: overige verzekeringen (super CDW zonder eigen risico), overige maaltijden en fooien

 

Let op: lees ook de algemene voorwaarden autohuur Marokko.

Tijdens onze bouwstenen in Marokko verblijf je in prima, sfeervolle middenklasse hotels met eigen badkamer, en indien nodig airco en/of verwarming.  In veel plaatsen bieden we meerdere accommodaties aan, waardoor het vaak al tegen een kleine toeslag mogelijk is om te kiezen voor een hotel met meer comfort of juist een extra sfeervol heritage-hotel, vaak tot hotel omgebouwde oude herenhuizen en paleizen.
In je rondreis kun je de standaard accommodaties afwisselen; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzondere ‘kasbah’ verhoogt het reisplezier van de gehele reis! We adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!
H

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Marokko.

H
Marokko-Rabat - Bouregreg hotelMarokko-Marrakech-Morrocan House Marokko-Casablanca-Morrocan House

 

 

 

 

 

 

 

Geheimen van de Marokkaanse keuken, kookles in Fes

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko excursie, koken, Fes

Er is geen betere manier om de Marokkaanse kookkunst onder de knie te krijgen dan wanneer je in Marokko zelf bent! Tijdens deze excursie word je rond 16.00 uur verwacht bij het huis van de gastvrouw in de Ville Nouvelle van Fes. (meer…)

Geheimen van de Marokkaanse keuken, kookcursus in Marrakech

Prijs € 59,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko excursie- koken, Marrakech

Tijdens je verblijf in Marrakech is het mogelijk om tijdens een kookcursus de geheimen van de Marokkaanse keuken te ontdekken. Je wordt ’s ochtends rond 10.00 uur bij je hotel in Marrakech opgehaald door de gastvrouw. (meer…)

Relaxen in Marrakech

Prijs € 31,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Marokko-excursie hamam

Wil je heerlijk ontspannen tijdens je verblijf in Marrakech? Dan is een bezoek aan de hamam een aangename tussenstop. Naast een verblijf in de prachtige spa word je verwend met een scrubbing en een massage. (meer…)

Dag 1: aankomst in Casablanca, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven van Casablanca word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je nog even de stad in, of relaxen bij het hotel.

 

Dag 2: vrije dag in Casablanca
Vandaag heb je een vrije dag in Casablanca. Bezoek in ieder geval de Hassan II Moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld. Vanuit de haven kun je lopen naar de medina met smalle kronkelstraatjes en het marktgedeelte. In het westen van de stad vind je de Boulevard de la Corniche, met gezellige restaurantjes en een wandelboulevard langs de stranden.

 

Dag 3: ca. 09.00 afleveren huurauto bij het hotel, naar Rabat
Na het ontbijt word de huurauto bij je hotel afgeleverd en kan de autorondreis langs de Koningssteden beginnen! Je rijdt vandaag in ca. 2 uur naar de hoofdstad Rabat. Ga in Rabat zeker naar de kasba Oudaya. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de zee en de oude stad, en je slentert via kronkelstraatjes naar de Medina toe.

 

Het is hier niet zo hectisch als in andere steden en je kunt op je gemak de souvenirwinkeltjes bekijken. Geniet ook van de lokale keuken in een van de vele cafés en restaurantjes. Een goed begin van je autorondreis!

 

Dag 4: naar Meknes 
Vandaag rijd je in ongeveer twee uur naar de indrukwekkende ommuurde stad Meknes. Meknes heeft twintig Bab’s (poorten), waarvan de Bab Al-Mansour poort de meest bekende is. Verder herbergt Meknes vele monumenten en meer dan vijftig paleisjes! Deze stad is gebouwd met materialen afkomstig uit het nabijgelegen Volubilis, de oude stad Volubilis is sinds de bouw van Meknes geen levende stad meer. Je kunt deze belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko zelf met je huurauto bezoeken, op weg naar Meknes, op ongeveer een half uur afstand van Meknes. Echt een aanrader!

 

Dag 5: vanuit Meknes via evt. Volubilis naar Fes
Breng vandaag een bezoek aan Volubilis als je dat gisteren niet hebt gedaan, of ga nog een keer, om deze oude stad in het ochtendlicht te bekijken! Het is echt de moeite waard en een prachtige ervaring. Je kunt een bezoek goed combineren met je doorreis naar Fes, de rit naar Fes is slechts ca. 2 uur.

 

Dag 6: vrije dag in Fes
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om de oude stad Fes te gaan ontdekken. Fes is de oudste van de Koningssteden. De Medina van Fes (sinds 1980 door de Unesco uitgeroepen tot ‘werelderfgoed’) heeft een doolhof aan straatjes. Je vindt er fruittentjes, veel soeks en meesterwerken van Arabisch-Andalusische architectuur. Fes is de stad van de contrasten: aan de ene kant verankerd in het verleden, aan de andere kant heel levendig en modern.

 

Dag 7: naar Marrakech, inleveren auto in het hotel
Vandaag heb je een lange rijdag voor de boeg; het is namelijk ruim 6 uur rijden naar Marrakech. Onderweg kan je genieten van het prachtige uitzicht, je kunt zelf bepalen waar en hoe vaak je stopt om nog wat foto’s te maken. Uiteindelijk kom je aan in Marrakech. Hier lever je de huurauto in, deze heb je de komende dagen in Marrakech niet meer nodig!

 

Dag 8: vrije dag in Marrakech
Geniet deze dag van de bijzondere sfeer in Marrakech. Hoewel er in de stad eigenlijk qua oude gebouwen of musea niet heel veel te zien is, is er genoeg te beleven! Het Djemaa El Fna plein is de bijzondere ontmoetingsplaats in het hart van de Medina, hier is het de hele dag door een drukte van belang. In de ochtend zijn er bijvoorbeeld tandartsen en kappers, ’s middags komen er rondtrekkende kooplieden, slangenbezweerders en buikdanseressen bij en in de avond ruik je over het hele plein de heerlijkste etensgeuren.

 

Dag 9: vrije dag in Marrakech
Vandaag heb je nog een hele dag ter vrije besteding in Marrakech, hier hoef je je geen moment te vervelen, er is genoeg te beleven!

 

Dag 10: transfer naar het vliegveld, einde rondreis
Na twee nachten Marrakech is deze bouwsteen afgelopen. Aansluitend op de terugvlucht boeken we een aansluitende transfer! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je verblijf in Marrakech nog een dagje te verlengen? Ook kun je deze rondreis andersom maken, of in een andere volgorde, waarbij je begint en eindigt in Marrakech in plaats van Casablanca.

Prijs vanaf € 469,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 20 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider