headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

vervoer in Marokko

HUURAUTO
huurauto In Marokko kun je gemakkelijk per eigen huurauto een individuele autorondreis door het land  maken. De meeste van onze reizigers kiezen voor een van onze individuele autorondreizen, zoals bijvoorbeeld de 9-daagse Fly-drive Hoogtepunten van Marokko of  de prachtige 5-daagse Fly-drive Hoogtepunten van het zuiden. Indien je liever zelf je route bepaalt, kunnen we een route altijd in overleg voor je aanpassen! Lees ook meer over onze autohuur Marokko. De huurauto kan in veel steden worden afgeleverd bij je hotel, heel handig als je liever eerst een paar dagen van Casablanca, Fes of bijv. Marrakech wilt genieten zonder auto.

verkeersbord

 

Als je dan op pad gaat, zijn de wegen over het algemeen prima en de bewegwijzering is duidelijk. De verlichting op de lokale wegen is vaak wel wat slecht, dus het wordt afgeraden om in het donker te rijden. In de steden kun je soms moeilijker de weg vinden. De meeste Marokkanen spreken Frans zodat je de weg kunt vragen. Kom je er nou helemaal niet meer uit, dan kun je altijd een taxi betalen om voor je uit naar het hotel te rijden. We raden je aan om voor vertrek uit Nederland (of eventueel ter plaatse) een goede wegenkaart van Marokko (bijv. Michelin) te kopen zodat je goed voorbereid op weg gaat.

 


OPENBAAR VERVOER
bus
Het is in Marokko goed mogelijk om je reis (deels) per openbaar vervoer te maken, de treinen en bussen in Marokko zijn prima. De prijzen zijn laag, er zijn vaak meerdere verbindingen per dag en je kunt de kaartjes eenvoudig zelf kopen. OutSight kan deze tickets helaas niet van tevoren voor je kopen, maar onze agent ter plaatse kan je hiermee helpen indien nodig.

 

Informatie over de treinverbindingen vind je via de uitgebreide en duidelijke website van ONCF, de nationale spoorwegen van Marokko.

 

 

PRIVÉ-VERVOER PER AUTO MET CHAUFFEUR
Indien je graag meerdere plaatsen van Marokko wil zien, en misschien liever niet zelf auto rijdt, kun je er voor kiezen om enkele trajecten per auto met chauffeur te boeken. Je wordt dan bij je hotel in de ene stad opgehaald en comfortabel naar je hotel in de volgende stad gereden. Je hoeft in dat geval niet zelf op de weg te letten en kunt dus optimaal van het uitzicht onderweg genieten!

 

 

Reisvoorstel aanvragen
close slider